FÜYÖS-2018 3. YERLEŞTİRME İŞLEMİ İÇİN DUYURU

3. Yerleştirme işlemi için duyuru

1- FÜYÖS-2018 3. Yerleştirme işlemi için uluslararası geçerliliği olan (SAT-GCA-KANKOR-BAKALORYA. vs.),  Firat Üniversitesinin yaptığı yös (FÜYÖS-2017/2018) ve diğer yösler ile tercih yapılabilir.

2- Yerleştirme işlemi öncelik sırası olarak aşağıdaki sıralama ile gerçekleştirilecektir.

a-      FÜYÖS-2017/2018

b-      Uluslararası geçerliliği olan (SAT-GCA-KANKOR-BAKALORYA. vs.) ve diğer yösler

c-       Diploma (Türkçeye çevrilmiş ve  noter onaylı )

3- FÜYÖS dışındaki diğer yöslerin sonuçlarındaki DOGRU-YANLIŞ-BOŞ soru sayılarını içermeyen ve doğrulama kodu olmayan belgeler kabul edilmeyecektir.

4- Adayların puanları DOGRU-YANLIŞ-BOŞ sayılarına göre (Doğru yanlışı götürmeyecek) Z- puan türüne dönüştürülecektir.  Yerleştirmeler Z- puan türüne göre yapılacaktır.

5- Adayların puan dönüşümü ve yerleştirme işlemleri için başvuru esnasında 25 türk lirası sistem üzerinden belirtilen hesaba yatırılacaktır. Yanlış beyanda bulunan adaylara geri ödeme yapılmayacaktır.

6- Firat Üniversitesindeki özel yetenek sınavı ile kabul eden bölümleri tercih eden adaylarımız yetenek sınavına tabii tutulacaktır.

7- FÜYÖS-2017/2018 sınav sonuç belgesi ile tercih  başvurusu yapan adaylardan ücret talep edilmeyecektir.

8-Son başvuru tarihi:  29 Temmuz 2018